“Faptul că astăzi o persoană obține un rezultat negativ la testul COVID-19, nu înseamnă că peste 10 zile, aceeaşi persoană nu poate fi depistată pozitiv. De aceea, pentru o acţiune națională eficientă, PER consideră că se impune o perioadă obligatorie de 14 zile în autoizolare, cu excepția unităților de foc continuu, perioadă în care se vor face teste, respectiv la inceput şi la sfârşit. Întrucât este nevoie de persoanal, studenţii la medicina şi asistentii medicali vor fi implicaţi în acest exerciţiu naţional, aşa cum am solicitat încă de ieri.

Pentru o bună gestionare a situației, este nevoie de echipamente speciale pentru întreg personalul medical implicat, dar și de respectarea cu stricteţe a procedurilor. Solicităm ca primele categorii testate să fie medicii și persoanalul medical, toți pacienții din spitale, alții decât cei purtători de virus, și apoi persoanele vârstnice și vulnerabile. De o atentie deosebită trebuie să beneficieze localităţile considerate focare, izolarea fiind imperios necesară. Doar prin disciplină, capacitate organizatorică și cooperare, vom putea acoperi testarea categoriilor vulnerabile expuse la Covid-19- cadre medicale, armata, politie, jandarmerie, personal al societăţilor care asigură utilităţile sau care lucrează la societăţile de foc continuu.

Suntem în plin război bacteriologic, iar la nivel mondial, singura soluţie care a dat randament (vezi China, Coreea de Sud) a reprezentat-o izolarea totală. Chiar dacă măsura pare dură, ea este vitală astăzi, pentru a identifica suspecţii de coronavirus.”

Comunicat de presă al Partidului Ecologist Român

Articolul precedentRechiziționarea spitalelor private în vreme de criză
Articolul următorEmisiunea “Legile puterii” revine la Realitatea PLUS. Mădălina Dobrovolschi, față în față cu cei mai puternici oameni în stat