Pe fondul interzicerii capturării sturionilor în apele teritoriale românești, 30 de pescari din Sfântu Gheorghe vor să dea în judecată statul român și să solicite compensații.  a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei, Valentin Sidorencu.

Primarul a postat, pe Facebook, un anunţ potrivit căruia pescarii care doresc să fie reprezentaţi în instanţă sunt rugaţi să se prezinte la primărie cu buletinul.

Autoritatea locală nu a menţionat cât timp îi va aştepta pe pescari la primărie cu buletinul.

Anunţul făcut public pe Facebook este însoţit de imagini cu textul ordinului nr. 85/662/2021 privind măsurile de refacere şi conservare a populaţiilor de sturion din habitatele piscicole naturale emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii.

Prin ordin se interzice pescuitul sturionilor pe o perioadă nedeterminată, comercializarea produselor şi subproduselor din aceste specii, precum şi folosirea uneltelor sau echipamentelor de capturat sturionii, inclusiv ohanele şi carmacele.

„Orice acţiune sau decizie privind redeschiderea pescuitului la sturion va fi documentată de date de monitorizare periodică şi obligatoriu va fi precedată de un studiu, aprobat de instituţiile competente în domeniu, care să arate că starea populaţiei este favorabilă şi poate suporta un pescuit sustenabil”, se arată în ordinul celor două ministere.

 

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentPuiul de urs care intra aproape în fiecare seară în gospodăriile localnicilor dintr-o comună harghiteană a fost adus la sanctuarul Libearty
Articolul următorLiderul PER, Dănuț Pop, despre Iulian Bulai: ”Nu a făcut nimic in viața lui și l-au trimis in Parlament”