Angajați din cadrul Ocolului Silvic “Stejarul” au desfășurat, în perioada 5-13 aprilie, o amplă acțiune de împădurire, prin intermediul căreia au fost plantați 3.500 de puieți de gorun, pe o suprafață de 80 de ari.

Această acțiune a avut loc în pădurea municipiului Zalău, identificată în unitatea de producție I, parcela 25 H, situată în zona Poligonului, în apropiere de traseul Variantei de ocolire a municipiului Zalău – tronson II. Plantările au fost făcute în benzi, cu o schemă de plantare de 2×1 (2 metri între rânduri x 1 metru între puieți), lucrarea fiind prevăzută în amenajamentul silvic și cuprinsă în Planul lucrărilor de îngrijire și regenerare a pădurii proprietate publică a Municipiului Zalău.

Alegerea acestei zone pentru împădurire s-a făcut ca urmare a tăierilor rase realizate anul trecut pe această parcelă, asupra pădurii ajunse la vârsta exploatabilității (media de vârstă a copacilor tăiați fiind de 75 de ani). Suprafața totală a parcelei este de 1,2 hectare, acțiunea de împădurire fiind realizată pe 80 de ari, iar pe restul suprafeței de 40 de ari sunt, din regenerare naturală, puieți de fag, tei și cireș sălbatic.

Această acțiune face parte din lucrările de împădurire pe anul 2021 ale Ocolul Silvic Stejarul Zalău, care are atribuții de gospodărire în regim silvic a fondului forestier.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentEXCLUSIV LEGILE PUTERII  Rareș Bogdan nu vede posibilă varianta unui tehnocrat la Sănătate
Articolul următorCăprioară blocată în stufăriș, salvată de pompieri