Discuțiile despre vârsta de pensionare și pensii par că nu se mai termină și nici în avantajul cetățenilor nu par a fi.Concret, este vorba despre creşterea vârstei de pensionare şi alinierea vârstei de pensionare între femei și bărbați, prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Astfel, româncele ar urma să iasă la 65 de ani la pensie și nu la 61 si 9 luni cum este acum. Francezii au ieșit în stradă zilele trecute, nemulțumiți de creșterea vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani.

PER este împotriva creșterii vârstei de pensionare

Partidul Ecologist Roman se opune categoric unei astfel de modificări și le cere guvernanților și parlamentarilor să rămână ancorați în realitate. Să se gândească doar la cât este speranța de viață în România.

Pe bătrânețea bunicilor noștri scrie sărăcie!

După ce cotizează toată viața la stat, nici măcar 5 ani nu mai au la dispoziție să se bucure de pensie!

Măsură ar produce frustrări în rândul populației și chiar neplata intenționată a contribuțiilor pentru pensie din partea românilor.

PER susține dreptul la pensionare al femeilor la vârsta de maximum 62 ani și se declară împotriva oricărei modificări de creștere a acestui nivel.

 

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentCentralele de apartament, pe cale de dispariție – decizie RADICALĂ a UE! Cine sunt MARII CÂȘTIGĂTORI
Articolul următorFestival pe pagina de FB a lui Sorin Grindeanu, după ce a șters un mesaj al Ancăi Alexandrescu! Zeci de oameni i-au cerut să răspundă