Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că legislaţia în vigoare nu permite organizarea unui referendum local la aceeaşi dată cu alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Astfel, precizăm că pentru organizarea referendumului local nu se poate utiliza infrastructura alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020, prevederile art. 151 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, cu modificările și completările ulterioare, care se referă la organizarea concomitentă a referendumului cu procesul electoral, vizând numai referendumul național.- se arată într-un comunicat AEP

Proiectul de hotărâre privind organizarea unui referendum a trecut de Consiliul Local și ar fi urmat sa fie organizat pe 6 decembrie. Referendumul ar fi costat 100.000 de euro.

Referendumul conținea trei întrebări, cu răspuns Da și Nu :

„Sunteți de acord cu implimentarea pe raza municipiului Bacău a unor măsuri suplimentare pentru scăderea de infectari COVID19?”

și

„Sunteți de acord cu resistematizarea domeniului public la standarde europene pentru a crea noi spații verzi, parcări și locuri de joacă?”

A treia întrebare urma să fie legată de banii pentru Spitalul Municipal.

Sursa: Realitatea de Bacau

Articolul precedentPeşte redat mediului natural
Articolul următorConfruntarea de la Realitatea PLUS: Negulescu și Florea, dezvăluiri despre supravegherea SRI a procurorilor și cum acționa STATUL PARALEL