Afișele electorale ale Partidului Ecologist Român aau fost vandalizate, anunță filiala Maramureș a ecologiștilor.
 
”Faptele deputatului Darius Pop, care a vandalizat și distrus afișele Partidului Ecologist Român și ale altor formațiuni politice în spațiul privat al unei stații de alimentare din Cavnic, precum și distrugerea afișelor din municipiul Baia Mare, sunt inacceptabile și demne de condamnare. Este esențial ca toți politicienii să respecte dreptul la liberă exprimare și să se abțină de la acțiuni care denigrează competiția democratică. Astfel de acte de vandalism subminează încrederea publicului în procesul electoral și în democrație. Am făcut plângere autorităților competente care investighează aceste incidente și care sperăm că vor lua măsurile necesare pentru a asigura respectarea legii și a eticii politice.
Cum să nu fii scârbit de situația politicii actuale din România?!?!?!?
Aici fac referire la comportamentul demnitarilor și la starea justiției din România. Este adevărat că deseori politica poate părea că se bazează pe scandal și atenție mediatică mai degrabă decât pe soluții reale pentru cetățeni.
Mai mult decât atât, referirea la Vlad Țepeș pe afișele candidaților locali la alegerile din 9 Iunie 2024 și modul în care este folosit simbolic în campaniile politice actuale ilustrează o tendință de a apela la istorie și la figuri istorice pentru a obține capital politic.
Este o practică neadecvată și lipsită de respect față de contextul istoric autentic.
Aceste aspecte reflectă o serie de provocări cu care se confruntă societatea românească, inclusiv nevoia de reformă politică și justițiară, dar și educarea electoratului pentru a putea face alegeri informate și responsabile.
Din păcate, astfel de probleme nu sunt unice României, fiind întâlnite și în alte democrații. Cu toate acestea, implicarea activă a cetățenilor în procesul democratic și menținerea unui discurs public critic și informat sunt pași esențiali către o schimbare pozitivă.
SĂ VĂ FIE RUȘINE!!!!”, a transmis PER Maramureș.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentTU DECIZI. Dosar de candidat: Alexandru Dimitriu, candidatul USR la primăria S5, a ajuns în politică din emisiuni cu manechine
Articolul următorIrlanda, Norvegia și Spania au anunțat că vor recunoaşte oficial statul Palestina