Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale din 9 iunie începe astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00.  Peste 18,96 milioane de cetăţeni cu drept de vot erau înscrişi în Registrul electoral la sfârşitul lunii aprilie, conform Autoritatății Electorale Permanente. Aceştia sunt aşteptaţi la urne pentru alegerea consilierilor locali, judeţeni, preşedinţilor de consilii judeţene, a primarilor, precum şi pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

La alegerile europarlamentare vor participa 12 formaţiuni politice şi alianţe electorale şi patru candidaţi independenţi.

Cele 12 formaţiuni şi alianţe care participă cu liste de candidaţi sunt:
* Alianţa Electorală PSD PNL
* Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei
* România Socialistă
* Alianţa pentru Unirea Românilor
* Partidul S.O.S. România
* Partidul Alternativa Dreaptă
* Partidul Umanist Social Liberal
* Partidul Reînnoim Proiectul European al României
* Uniunea Democrată Maghiară din România
* Partidul România Mare
* Partidul Patrioţilor
* Partidul Diaspora Unită.

Candidaţii independenţi înscrişi la europarlamentare sunt: Paula-Marinela Pîrvănescu, Vlad-Dan Gheorghe, Nicolae-Bogdănel Ştefănuţă şi Dumitru-Silvestru Şoşoacă.

Răspunsul dat de Marcel Ciolacu când a fost întrebat câți candidați PSD la alegerile din 9 iunie au dosar penal

În Capitală, 56 de candidaţi îşi dispută fotoliile de primari – nouă intră în cursă pentru funcţia de primar general, iar 47 pentru cele şase funcţii de primari de sectoare.

Nicolae Ciucă: PNL susţine menţinerea datelor pentru prezidenţiale de 15 şi 29 septembrie

Pe data de 9 iunie, la ora 7,00, va începe procesul de votare, pentru ambele scrutinuri. Acesta se va încheia la ora 22,00. 

Articolul precedentTU DECIZI. Dosar de candidat. Adrian Oros, ministrul care încasa și salariu de profesor fără să fie la catedră
Articolul următorLista completă a candidaților la alegerile locale din București: 56 de nume implicate în lupta pentru Capitală