Ape uzate de la blocurile și casele din Valea Lupului au ajuns în Bahlui. Aproape de podețul de pe strada europeană E58, pe sub care trece Pârâul Lupu,care se varsă în Bahlui,  este o gură de canal din care se varsă în continuu ape uzate ce provin de la blocurile și casele din comuna Valea Lupului, scrie realitateadeiasi.net

Primarul din Valea lupului, Dumitru Mihăiluc, susține că poluarea se produce din cauza conectării noilor locuințe la canalizările vechi și subdimensionate, iar pompele nu mai fac față cantității prea mari de dejecții care trebuie împinse la deal ca să urmeze traseul conductei.

La fața locului, s-a deplasat o echipă de la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad și de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași.

Specialiștii au constatat existența unei avarii la rețeaua publică de canalizare administrată de S.C. Apavital S.A., apa uzată fiind deversată direct în cursul de apă Pârâul Lupului.

Echipa care a intervenit a prelevat probe de apă în vederea efectuării analizelor de fizico-chimice, pentru urmărirea influenței asupra calității corpului de apă de suprafață pe care a fost semnalată poluarea. 

Pentru reducerea impactului deversărilor directe de ape uzate asupra corpurilor de apă din aval,   A.B.A Prut-Bârlad a hotărât demararea procedurilor de asigurare a unor debite de diluție din acumularea Podul Iloaiei.

Articolul precedentPrimele măsuri în instituții împotriva răspândirii coronavirusului
Articolul următorIn memoriam, Lucian Bolcaș