Alexandra Păcuraru – realizatorul emisiunii Legile Puterii, de la Realitatea PLUS, consideră că scandalul generat în urma acuzațiilor de abuz sexual comis de preotul Visarion Alexa duce la discreditarea Bisericii, fapt care ar trebui oprit la ușile instanței. Alexandra Păcuraru spune că toată situația și toate criticile reprezintă un atac asupra credinței și este de părere că nu trebuie discreditați toți oamenii bisericii.

„Discreditează, în primul rând, toți oamenii bisericii și sunt profund dezamăgită de această promovare tendențioasă de denigrare a sfintei Bisericii, prin rostogolirea acestei știri cu fostul preot Visarion Alexa. Este un om bolnav, care și-a recunoscut fapta și trebuie judecat, dar în sala de judecată, cu ușile închise. Fiecare pădure are uscăturile ei. (…)

Nu pot accepta ca sfânta Biserică să fie atacată zilnic, ca oamenii din sfânta Biserică să fie băgați în aceeași oală cu acest fost preot Visarion Alexa. Nu pot accepta ca oamenii de bună credință să-și piardă încrederea în duhovnicii din bisericile noastre. Este un atac progresist și rog judecătorii să judece acest caz ca oricare altul, fără scurgere de informații, îi rog pe colegii mei din media să nu vă lăsați manipulați de aceste știri toxice și să nu-i băgați pe toți duhovnicii în aceeași lumină proastă cu Visarion Alexa pentru că este profund greșit. Este un atac asupra credinței. În sfânta Biserică sunt oameni de înaltă calitate duhovnicească. România are probleme mult mai grave. Nu vă lăsați dezbinați și învrăjbiți. Instanța să-i pedepsească pe vinovați”, a spus Alexandra Păcuraru, la Realitatea PLUS.

Întrebată dacă reacția Bisericii ar fi trebuit să fie mai virulentă, aceasta a spus: „Da, sunt convinsă că Biserica va lua acțiuni concrete și va avea grijă ca alte mizerii să nu mai apară, să-și facă curat, am mare încredere. Cred că România poate să depășească orice cumpănă doar prin credință.

Sunt femeie, sunt tânără, am avut și eu provocările mele, dar m-am desprins de ele, am mers mai departe. Există instituții care pot face dreptate. Dacă ai o problemă, adresează-te poliției. Nu zic că acele femei nu au fost victime, eu iubesc toți oamenii și apreciez femeile, dar totul trebuie făcut cu ușile închise, nu trebuie să ne piedem încrederea în oamenii bisericii”.

Reamintim că au apărut noi acuzații de agresiune sexuală la adresa preotului Visarion Alexa. Alte 5 femei au depus plingeri împotriva lui, potrivit surselor Realitatea PLUS. Cu toate acestea, magistrații de la Tribunalul București au respins cererea procurorilor de arestare prevenitivă. Preotul va fi cercetat în libertate, sub control judiciar. 

Articolul precedentLiderul PER, Dănuț Pop: O sa ne valideze Bruxelles-ul alegerile electorale?
Articolul următorSCANDAL uriaș în Parlament: îmbrânceli și înjurături de nedescris – Doar aleșii locali vor avea salarii majorate