Agenții de la Garda de Mediu Constanța au sancționat cu 50.000 de lei agentul economic în curtea căruia a izbucnit incendiul de la începutul lunii iulie.

“În urma incediului/exploziilor produse in data de 03.07.202 la depozitele din cadrul fabricii de BCA din municipiul Constanta de pe strada Industriala, s-a constatat ca operatorul economic nu a identificat si prevenit riscurile asupra mediului pentru depozitarea preparatului periculos – pasta de aluminiu, “ransmite Garda de Mediu.

Garda de Mediu a impus si luarea unor masuri referitoare la identificarea si prevenirea riscurilor generate de depozitarea si utilizarea substantelor chimice si a preparatelor periculoase depozitate, gestionate, precum si pentru gestionarea corespunzatoare a tuturor deseurilor rezultate din incendiu.

Incendiul izbucnit pe data de 3 iulie la fabrica de BCA  a fost provocat de explozia pastei de aluminiu dintr-o magazie, iar  scânteile  au ajuns într-o zonă unde erau depozitate role de carton bitumat care au ars. Nu au existat persoane rănite.

Citiți și Incendiu violent în Constanța. Autoritățile în alertă

Sursa: Realitatea de Constanta