Agenții de la Garda de Mediu Constanța au sancționat cu 50.000 de lei agentul economic în curtea căruia a izbucnit incendiul de la începutul lunii iulie.

“În urma incediului/exploziilor produse in data de 03.07.202 la depozitele din cadrul fabricii de BCA din municipiul Constanta de pe strada Industriala, s-a constatat ca operatorul economic nu a identificat si prevenit riscurile asupra mediului pentru depozitarea preparatului periculos – pasta de aluminiu, “ransmite Garda de Mediu.

Garda de Mediu a impus si luarea unor masuri referitoare la identificarea si prevenirea riscurilor generate de depozitarea si utilizarea substantelor chimice si a preparatelor periculoase depozitate, gestionate, precum si pentru gestionarea corespunzatoare a tuturor deseurilor rezultate din incendiu.

Incendiul izbucnit pe data de 3 iulie la fabrica de BCA  a fost provocat de explozia pastei de aluminiu dintr-o magazie, iar  scânteile  au ajuns într-o zonă unde erau depozitate role de carton bitumat care au ars. Nu au existat persoane rănite.

Citiți și Incendiu violent în Constanța. Autoritățile în alertă

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentPartidul Ecologist ii solicita lui Klaus Iohannis să prezinte UE poziționarea Parlamentului României pe temele considerate prioritare astăzi de blocul european
Articolul următorFirma de prelucrarea lemnului de pe Valea Bârgăului, percheziționată de polițiști