Rafinăria Petrobrazi, aparținând OMV Petrom, a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Prahova cu 100.000 de lei pentru poluarea cu hidrogen sulfurat din Ploiești de ieri dimineață.

Ieri dimineață, aerul din Ploiești a devenit irespirabil. Mirosul de sulf era atât de puternic, încât nici instalațiile de climatizare ale mașinilor cu funcția de recirculare a aerului nu fac față.
 
Autoritățile de mediu au efectuat mai multe controale, depistând sursa poluării ca fiind rafinăria Petrobrazi.
 
Comunicatul Gărzii de Mediu Prahova:
 
În urma controalelor demarate în data de 23.02.3022 ca urmare a numeroaselor sesizări și a disconfortului olfactiv resimțit de locuitorii Municipiului Ploiești, Garda de Mediu Prahova a aplicat rafinăriei din localitatea Brazi o sancțiune contravenționala în valoare de 100.000 lei în conformitate cu prevederile Legii 278/2013 privind emisiile industriale.
 
Totodată Garda de Mediu Prahova a dispus în sarcina rafinăriilor controlate, luarea măsurilor care se impun, ca operațiunile de pe amplasament să fie realizate astfel încât emisiile și mirosurile să nu determine o deteriorare semnificativă a calității aerului dincolo de limitele amplasamentelor acestora.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentLiderul PER, în doliu: Această veste tristă ne îndurerează profund!
Articolul următorPER ia atitudine: ”Ca ecologişti credem că ar trebui să fie clarificate câteva aspecte esențiale şi să se tindă spre o situație win- win”