În perioada 05 – 06.05.2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști silvici din cadrul gărzilor forestiere Brașov și Covasna, au organizat și executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația în vigoare din domeniul silvic.

În cadrul acțiunii, s-a efectuat un control pe linie de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos la depozitul unui operator economic din municipiul Sfântu Gheorghe.

În cursul verificărilor efectuate, în urma comparării stocurilor faptice cu stocurile scriptice, polițiștii au constatat o diferență în minus de material lemnos de foc, specia fag, pentru care reprezentantul societății nu a putut face dovada expedierii și comercializării cu documente legale de proveniență și/sau de transport.

În baza celor constatate, societății comerciale i-a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă, în valoare de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de lemn în valoare de 2.048,91 lei.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentCristian Rizea, la Culisele Statului Paralel: „Am decis să mă bat cu acest sistem mafiot condus de Dodon și Plahotniuc”
Articolul următorEXCLUSIV Andrei Bădin, dezvăluiri despre generalul Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției juridice a SRI