Firma Borsenia a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Prahova cu 65.000 de lei pentru poluarea produsă de incendiul  la fabrica din Colceag. În urma incidentului, doi bărbați au suferit arsuri grave, fiind transferați în clinici din străinătate. Imagini cu fabrica după incendiu la finalul articolului.

Ca urmare a incendiului produs la instalația industrială deținută de un operator din comuna Colceag, sat Inotești, comisarii GNM CJ Prahova au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 65.000 lei pentru neconformitățile constatate.

În urma verificărilor s-a constatat că titularul de activitate sancționat nu a identificat/prevenit riscurile pe care preparatele deținute în hala în care s-a produs incendiul, le poate prezenta pentru mediul înconjurător, precum și a impactului degajării de noxe evacuate în atmosferă pe perioada manifestării incendiului.

În continuare au fost dispuse măsuri de gestionare a deșeurilor rezultate în urma incendiului și supravegherea operațiunilor din cadrul instalației industriale pentru prevenirea producerii unor astfel de evenimente

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentEurodeputatul Dan Motreanu: Inovare pentru un sistem agro-alimentar durabil
Articolul următorPreședintele Iohannis: Am convenit asupra Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, o şansă pentru dezvoltarea României