Potrivit unei informări a Gărzii de Mediu, de la debutul anului 2021, comisarii au  desfășurat controale în 35 de UAT-uri din cele 87 de pe raza județului Buzău, iar 27 dintre aceste primării au fost amendate. Cuantumul amenzilor aplicate pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor se ridică la 550.000 de lei. Au fost impuse măsuri de eliminare a deșeurilor conform provederilor legale.

”Protejarea mediului înconjurător este o datorie a fiecăruia dintre noi, astfel că, a gândi ecologic nu este doar o opțiune, ci este o obligație pe care ne-o asumăm, asigurându-ne că prin toate acțiunile pe care le desfășurăm, nu afectăm factorii de mediu. Un mediu curat este esențial pentru sănătatea umană și pentru bunăstare. Acțiunile pe care le desfășoară Garda Națională de Mediu sunt tocmai pentru a preveni, pentru a stopa degradarea mediului înconjurător prin abandonările de deșeuri și prin incinerările de deșeuri de orice tip.” spun reprezentanții Comisariatului Județean Buzău ai Gărzii de Mediu.

De la începutul anului și până în data de 20.04.2021 comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Buzău, au desfășurat acțiuni de verificare a salubrizării localităților, în special verificarea amplasamentelor unde s-au identificat depozitări ilegale de deșeuri, modul de realizare de către U.A.T.-uri a măsurilor stabilite de eliminare a depozitelor ilegale de deșeuri, cât și implementarea măsurilor stabilite de OUG 74/2018, de modificare a legislației de mediu în vigoare privind regimul deșeurilor (inclusiv a celor de ambalaje), pe principiul “Poluatorul plătește”.

IÎn această perioadă, acțiunile s-au desfășurat în 35 de U.A.T.-uri din cele 87 de pe raza județului Buzău, din care un număr de 27 de U.A.T.-uri au fost sancționate cu amenzi contravenționale în valoare de 550.000 RON.

Au fost impuse măsuri de eliminare a deșeurilor conform provederilor legale.

Totodata, au fost aplicate un număr de 11 sancțiuni contravenționale principale – amenzi în valoare de 134.000 RON unor agenți economici, cât și unui număr de 4 persoane fizice pentru abandonare de deșeuri menajere și reciclabile conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor și li s-au impus ca măsuri salubrizarea terenului afectat și transportul deșeurilor la un operator autorizat în vederea valorificării/eliminării.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPitești, Onești, Caracal, Secția 16: cât putregai există în Ministerul de Interne? Culisele statului paralel, ora 18:00
Articolul următorKlaus Iohannis, vizită fulger în Parcul Natural Văcărești