În  perioada 17.09-24.09.2020 poliţişti din cadrul IPJ Suceava –Serviciul de Ordine Publică- în cooperare cu specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos, ocazie cu care au fost efectuate 59 de controale și constatate 8 infracțiuni.

            În cadrul acțiunii au fost aplicate 63 sancțiuni contravenționale în valoare de 58.000 lei.

            De asemenea polițiștii au confiscat 210 m.c. material lemnos în valoare de 118.530 lei.

            La data de 24.09.2020, poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Suceava împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la o societate comercială, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care au constatat faptul că, operatorul economic nu a îndeplinit obligația de a verifica veridicitatea codului unic precum și data, ora, minutul și secunda prin interogarea aplicației informatice.

            Totodată, nu a fost respectată obligația referitoare la modul de operare a datelor în aplicaţia informatică

            Având în vedere cele constate s-a procedat la sancționarea contravențională a societăţii comerciale cu amendă în cuantum  de 7.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 şi la confiscarea cantității de 50,11 mc cherestea de esenţă rășinoase, în valoare de 36.029,09 lei.

            De asemenea s-a constatat faptul ca operatorul economic nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate in punctul de lucru si operează in mod eronat datele in aplicația informatică.

                În cauză s-au aplicat  3 sancţiuni contravenționale in valoare de 8.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 144,19 m.c. lemn cherestea rășinoase în valoare de 103.672,61 lei.

 

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentUltimul sondaj IMAS înainte de alegeri: PSD scade sub 20%, PNL crește la aproape 35%
Articolul următorGuvernul a prelungit până la sfârşitul anului măsurile privind sistemul de asigurări sociale de sănătate în contextul COVID-19