La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 02,30, pe DC 45, pe raza localității Hosman, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în comuna Roșia, sat Daia.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul transporta cantitatea de 2 mc material lemnos esență carpen, stejar, mălin și alun, pentru care nu a putut prezenta documente justificative cu privire la proveniență și transport.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Sibiu.

De asemenea, în dimineața zilei de 20 februarie, în jurul orei 06,30, pe raza comunei Slimnic, polițiștii Biroului Protectia Fondului Forestier și Piscol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, au depistat doi bărbați în vârstă de 26, respectiv 33 de ani, din Slimnic, în timp ce, cu ajutorul unei autoutilitare, transportau material lemnos din specia gorun fără a deține documentele legale de proveniență și transport.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras materialul lemnos din zona forestieră Slimnic – Pădureni, valoarea prejudiciului creat fiind de 2.000 de lei.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală, respectiv furt de arbori, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 163. Angela Merkel, protagonista unui moment hilar în Parlamentul german
Articolul următorRomania a devenit model de urmat in NATO si pe criza: Apărarea primeşte 2% din PIB