46 de firme din județele Timiș, Arad și Hunedoara au primit amenzi luna trecută în valoare de peste 150.000 de lei de la Garda Forestieră Timișoara.

Inspectorii Gărzii Forestiere au descoperit și 12 infracțiuni de tăiere ilegală a arborilor. Valoarea prejudiciului este de peste 22.000 de le,i spune inspectorul șef, Oliver Ienea.

“În luna noiembrie, Garda Forestieră Timișoara a efectuat 95 de acțiuni de control privind respectarea regimului silvic. În urma acestor verificări, s-au aplicat 46 de amenzi contravenționale în valoare totală de 156.000 de lei și a fost confiscat un volum de 123,36 de metri cubi de material lemnos, fără proveniență legală. Au fost identificate 12 infracțiuni de tăiere ilegală a arborilor, pentru un volum total de 123,41 de metri cubi cu o valoare a prejudiciului de 22.030 de lei”, spune inspectorul șef al Gărzii Forestiere Timișoara, Ovidiu Ienea.

În plus, un agent economic din Timiș a rămas fără certificatul de atestare pentru exploatări forestiere, din cauza nerespectării condițiilor contractuale ce prevedeau ca firma să aibă un agent silvic angajat permanent.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentAngela Merkel cere un lockdown mai dur
Articolul următorȘerban Nicolae, candidat PER: ”Privesc cu mila frustratii care inca mai cred ca sunt un fost sofer!”