În această perioadă sunt din ce în ce mai dese aparițiile urșilor în zonele locuite. Comisarii de la Garda de Mediu Dâmbovița anunță că toți cei care constată astfel de cazuri pot suna la 112, pentru a se lua măsuri de capturare și relocare a animalelor.

 

Anunțul a fost facut de cei de la Garda de Mediu Dâmbovița pe pagina de facebook a instituției:

“Urșii își fac apariția în intravilanul localităților în această perioadă.

În cazul constatării unui caz asemănător sunați la 112.

În conformitate cu prevederile legale, competențele Gărzii Naționale de Mediu constau în emiterea în comun cu Agenția pentru Protecția Mediului a unor puncte de vedere în vederea recoltării/relocării exemplarelor-problemă, pe baza solicitării depuse de gestionarul fondului de vânătoare.”

Au scris cei de la Garda de Mediu Dâmbovița.

În anii precedenți,în judetul Dâmboviță, au fost probleme mari cauzate de migrația urșilor în zonele populate. Au fost, din păcate, înregistrate chiar și decese în rândul oamenilor, după ce animalele înfometate au atacat, cel mai probabil după ce au fost agresate de oameni, pe cei ce au încercat să le îndeparteze de locurile unde venisera după mâncare.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentFoto| “Bombă ecologică” dezamorsată. Tone întregi de deșeuri pregătite de incendiere, la Mătăsaru, în Dâmbovița
Articolul următorDonald Trump a decis amânarea Smmitului G7 până la toamnă