Trăim vremuri noi, cu care nu suntem obișnuiți. În astfel de situații este necesar ca fiecare să înțeleagă căt de importantă este starea de luciditate. Guvernele lumii iau măsuri pentru protecția cetățenilor împotriva răspândirii virusului COVID-19. Granițele se închid, avioanele rămân la sol, se restrâng anumite activități recreative și distractive. Franța impune de astăzi izolarea la domiciliu pentru toată populația, timp de cel puțin 15 zile. Persoanele care nu respectă măsura vor primi amenzi între 135 și 375 de euro.

Numărul global de infecții pentru coronavirusul ucigaș a ajuns acum la peste 200.000 după ce s-a dublat în mai puțin de două săptămâni. Numărul global a atins șase cifre pe 7 martie, la două luni de la începutul focarului la Wuhan, China, la sfârșitul lunii decembrie. Președintele Trump a etichetat boala „virusul chinez” în timp ce China și-a împins războiul de propagandă cu SUA în cursul zilei de marți, plasând măsuri restrictive asupra mai multor companii mass-media, inclusiv The New York Times, The Washington Post și The Wall Street Journal. Teoriile conspirațiilor înfloresc în marea de fake news care acaparează Internetul. Din toată incertitudinea care ne înfioară pe toți răzbesc și vesti bune. Medicii din Wuhan și-au dat maștile jos, celebrând închiderea ultimului spital temporar după episodul dramatic privind coronavirus. 

Președintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit la Beijing cu omologul său pakistanez pentru a-și dezvolta alianța pe fondul pandemiei globale de coronavirus – strângându-și mâinile, într-o aparentă neglijență a măsurilor de sănătate recomandate. Experții în domeniul sănătății au sfătuit cetățenii din întreaga lume să practice „distanțarea socială” și să evite contactul fizic cu alții pentru a preveni răspândirea focarului.

Handshake între președintele Chinei și cel pakistanez

In Europa starea de panică începe să se generalizeze. În urmă cu două zile, hoții au prădat un depozit medical din Kohln, furând 50 de mii de măști de protecție. Isteria coronavirus atinge cote de neimaginat și în România. Din Spitalul Turnu Severin au fost furate măştile de protecţie pe care unitatea sanitară le punea la dispoziţia vizitatorilor. Lucrurile par să escaladeze și-n în ceea ce privește dezinfectanți. Jaf în plină pandemie de coronavirus, la Hunedoara, unde 100 de litri de dezinfectant au dispărut, după ce mașina care ar fi trebuit să ducă recipientele cu substanța chimică la Spitalul Municipal din Lugoj și la o unitate medicală din Hunedoara a fost prădată de hoți, informează Libertatea. 

Articolul precedentPER cere ieşirea din “carantină” a Ministerului Agriculturii
Articolul următorProtejarea românilor, pe primul plan