Douăzeci de autobuze hibrid vor deveni parte a flotei Transurb, informează un comunicat al Primăriei.

În următoarele 10 luni, firma contractată, Solaris Bus&Coach SRL, va trebui să își onoreze comanda și să livreze în Galați 20 de autobuze hibrid. Valoarea contractului este de 33.600.000 lei fără TVA.

Acestea dispun de trei uși, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, spațiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranță, instalații de aer condiționat și încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalații pentru echipamentele de e-ticketing. Modelul Urbino 12 Hibrid are un motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, bazat pe supercapacitori. Acestea au garanție 3 ani.

 ”Continuăm modernizarea transportului public în comun pentru a oferi gălățenilor cele mai bune condiții de călătorie. Pentru prima dată, gălățenii vor putea circula cu autobuze hibrid noi, cu un consum redus de combustibil și cu toate dotările la cele mai înalte standarde. Din primul moment am susținut să cumpărăm doar mijloace de transport noi, urmând să aducem și 18 tramvaie noi”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentPreședintele Partidului Ecologist Român (PER) Timiș și-a anunțat public favoritul la șefia CJ
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 70. Bancomatele sar în aer mai rău ca petardele de Revelion