Cine știe despre importurile ilegale de deșeuri? Și până unde se întinde mafia deșeurilor? Societatea civilă  trage semnale de alarmă, ONG-urile fac treaba autorităților, în timp ce responsabilii plătiți din bani publici dorm sau închid ochii, cu bună știință.  

Dacă astfel de practici economice reprobabile sunt cunoscute la nivelul autorităților și sunt tăinuite, acest lucru îndeamnă un atentat la siguranța națională, prin componenta sa de siguranță a cetățeanului.  Viața și sănătatea oamenilor sunt puse, astfel, în pericol chiar de către cei sunt plătiți să îi apere. 

Cine are curaj să ia atitudine? 

Ministrul mediului a confirmat importurile ilegale de gunoi din Marea Britanie. Întrebat despre sursa nivelului ridicat al poluării din București, de zilele trecute, ministrul Costel Alexe a declarat pentru Libertatea că “nu avea cum să fie provocat doar de arderi necontrolate, de incendii mici sau de cel de la Gara de Nord. În spatele acestui eveniment stau episoade economice autorizate sau nu, procese de ardere în mod organizat”.  Sunt așteptate rezultate oficiale ale anchetei săptămâna viitoare, conform anunțului făcut de ministrul mediului.  

Articolul precedentPROTEST la Ministerul Mediului faţă de poluarea din marile oraşe
Articolul următorMinistrul Mediului: ”Îi vreau cu cătușe pe mâini pe toți cei care taie ilegal păduri”