Organizaţia Meteorologică Mondială atrage atenția că urmează o vară cu noi recorduri de temperaturi caniculare în emisfera nordică, iar restricțiile impuse de pandemia COVID vor ridica probleme suplimentare.

„Trăim în prezent unul dintre cei mai călduroşi ani înregistraţi vreodată”, a avertizat o purtătoare de cuvânt a Organizației Mondiale a Meteorologiei, iar în emisfera nordică sunt așteptate noi recorduri de temperatură, potrivit Reuters. În acest context, organizația a îndemnat guvernele lumii să elaboreze planuri concrete pentru a garanta siguranţa oamenilor pe durata valurilor de căldură, protejându-i în acelaşi timp de noul coronavirus,.

,,Pentru mulţi oameni, COVID-19 sporeşte riscurile sanitare asociate căldurii”, a afirmat oficialul OMM, subliniind că pandemia va face mai dificile eforturile de gestionare a episoadelor de caniculă.

Un exemplu este acela că oamenii nu se mai pot aduna într-un spațiu public închis, răcorit cu ajutorul aparatelor de aer condiționat sau climatizare, pentru că ar încălca recomandărilor de sănătate publică asociate pandemiei de COVID

Articolul precedentCherestea în valoare de aproape 150.000 de lei, confiscată de la o societate comercială din Valea Moldovei
Articolul următorSenatul a adoptat proiectul de lege care interzice scoaterea din țară a masei lemnoase timp de 10 ani