Criza economică provocată de pandemie riscă să fie agravată, în România, de seceta extremă. Specialiștii atrag atenția că cele mai importante zone agricole sunt grav afectate de lipsa apei, iar producțiile s-ar putea înjumătății.

Potrivit meteorologului Realitatea PLUS, Elena Cordoneanu, nicio zonă din țară nu are rezerve suficiente de apă. “Numai câteva insule din Maramureș, nordul Olteniei și sudul Transilvaniei sunt cu valori satisfăcătoare în ceea ce privește conținutul de apă în sol. În estul țării rezerva e așa de coborâtă, clasificabilă drept secetă extremă. Moldova și Dobrogea au nevoie de foarte mută apă, circa 300 de l/metru pătrat ca să revină la normal”, a afirmat Elena Corduneanu. 

Specialiștii atrag atenția că fluctuațiile bruște de temperatură pot afecta și ele recoltele, mai ales în cazul fructelor și legumelor.

 

Articolul precedentIohannis: „Starea de urgenta nu va fi prelungita, nu voi emite un nou decret, dar epidemia nu a trecut”
Articolul următorGuvernul ia în calcul construcţia unui fond de investiţii, după modelul polonez, pentru a susţine domeniile care au potenţial de dezvoltare