Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna gorjeană Negomir, este cercetat penal după ce, fiind suprins la braconaj, a fugit de poliţişti pe un drum forestier, aruncând arma de vânătoare într-un şanţ.

Totodată, el şi-a abandonat maşina de teren cu care a încercat să scape de poliţişti.

„Întrucât nu a oprit la semnalul de regulamentar efectuat de polițiști, s-a procedat la urmărirea autovehiculului cu mijloacele speciale de avertizare, luminoase si sonore, acesta pătrunzând pe DJ 674 B Negomir, moment în care, la trecerea peste un pod, din partea dreapta a autoturismului, polițiștii au observat că ar fi fost aruncată o arma de vânătoare, iar autoturismul de teren a pătruns pe un drum forestier, unde a fost abandonat. În șanțul fluvial aferent Văii Artanului, a fost identificata arma de vânătoare cu țeava ghintuita, calibrul  7 x 64 și 4 cartușe de vânătoare cu glonț, calibrul aferent, prevăzută cu lunetă si lanternă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu.

Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul de 53 de ani, din comuna Negomir, persoană autorizată pentru a purta si folosi arme letale de vânătoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor si munițiilor si braconaj, iar arma de vânătoare și cele 4 cartușe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii l-au amendată pe bărbat şi i-au suspendat permisul pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, bărbatul a fost amendat cu 500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID–19.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 133. Efectul Cumpănașu pe TikTok: suntem pe un teren minat
Articolul următorAu spart banca: Partidele cer 150 de milioane de lei de la buget, în urma alegerilor!