Situația devine critică în București. Se înmulțesc episoadele de poluare și crește numărul zonelor afectate. În urmă cu câteva zile, ministrul mediului rezolvase rapid problema, punând-o pe seama unor arderi ilegale. Acum tace. 

Iese însă primarul capitalei: “Poluare extrema in Bucuresti! Trafic nu e, santierele sunt inchise, nu mai e Lasatul Secului cand se ard prin curti diferite deseuri.. deci, ce e? Cine ne omoara mai tare decat coronavirusul? 

Mai avem Garda de Mediu? Mai avem ministru al mediului? Si nu, nu, nu inversiunea termica existenta produce poluare! Din cauza acestui fenomen nu se pot dispersa pulberile in suspensie. 

Arde iar vreun CET “putina” pacura, sa scape de ea? Si de noi??

Softul celor 6 aparate de masurare a calitatii aerului, ale Agentiei de Mediu, din subordinea Ministerului Mediului, poate indica exact ce tip de poluare este. Daca se doreste…Daca exista respect fata de cetateni”, scrie Gabriela Firea pe Facebook. 

Întrebările, și acelea retorice, nu rezolvă situația. Mai ales când vin din gurile celor responsabili. Pare că această criză vine mănușă unor personaje care întreprind acțiuni reprobabile. Cine sufocă Bucureștiul? Nici măcar nu știm. Ce pretenții mai avem ca autoritățile chiar să și facă ceva în acest sens? Avem și un partid ecologist, de 30 de ani. Dar este cam firav și un pic temător. Ocolește cu grație tocmai subiectul care îi dă esența doctrinară și pe care ar putea să se ridice. Ecologiștii își omoară timpul în războaie futile cu guvernul, cu pretenții populiste inoportune. 

La ora publicării acestui material, asta arătau indicii de poluare a aerului în București, pe site-ul calitateaer.ro, portalul recomandat chiar de Ministerul mediului. 

Sursa: calitateaer.ro
Articolul precedentEmisiunea “Legile puterii” revine la Realitatea PLUS. Mădălina Dobrovolschi, față în față cu cei mai puternici oameni în stat
Articolul următorMinistrul sănătății anunță că medicii infectați vor îngriji pacienți