În contextul alegerilor locale, Partidul Ecologist Român își prezintă candidații pentru Consiliul Local în comuna Băsești, Maramureș, cu un program ambițios axat pe protejarea mediului și dezvoltarea trainică a comunității. Echipa ecologistă propune o serie de măsuri inovative și necesare, grupate în trei mari direcții: Resurse și Mediu, Energie și Tehnologie, și Educație și Mobilitate.
1. Resurse și Mediu
Modernizarea infrastructurii de apă și inițiative de ecologizare.
Candidații ecologiști își propun să modernizeze infrastructura de apă, asigurând accesul tuturor cetățenilor la resurse vitale de calitate. Acest demers include și eforturi continue pentru un mediu mai sănătos și mai curat. Printre măsurile propuse se numără:
– **Reabilitarea și extinderea rețelei de apă potabilă** pentru a preveni pierderile și a asigura o distribuție eficientă.
– **Proiecte de ecologizare** a spațiilor publice și protejarea biodiversității locale prin plantarea de copaci și amenajarea de parcuri și zone verzi.
2. Energie și Tehnologie
Sisteme de iluminat public ecologic
În contextul crizei climatice și al nevoii de reducere a consumului de energie, candidații propun instalarea sistemelor de iluminat public ecologic. Acestea vor utiliza tehnologie modernă pentru a oferi o eficiență energetică superioară și un impact ambiental redus:
– **Lămpi cu LED** și sisteme de iluminat inteligente care ajustează intensitatea luminii în funcție de necesitate, economisind energie și reducând poluarea luminoasă.
 Facilitarea mobilității electrice
Pentru a sprijini tranziția către un transport mai verde, candidații ecologiști vor să faciliteze mobilitatea electrică prin instalarea de stații de încărcare pentru autoturisme:
– **Infrastructură pentru vehicule electrice**, încurajând astfel utilizarea acestora și reducerea emisiilor de CO2 în comună.
3. Educație și Mobilitate
Transport școlar ecologic
Un alt punct important al programului ecologist este introducerea unui microbuz școlar electric. Această inițiativă urmărește să garanteze deplasări sigure și prietenoase cu mediul pentru elevii din comuna Băsești:
– **Microbuz școlar electric** care nu doar că va contribui la reducerea poluării, dar va și educa tinerele generații în spiritul responsabilității față de mediul înconjurător.
Concluzie
Candidații Partidului Ecologist Român la Consiliul Local din comuna Băsești, Maramureș, propun un program cu adevărat vizionar, care pune accent pe sustenabilitate și protecția mediului. Prin modernizarea infrastructurii, adoptarea tehnologiilor verzi și promovarea educației ecologice, aceștia își propun să transforme comuna Băsești într-un exemplu de comunitate verde și prosperă. Alegătorii sunt invitați să susțină acest demers pentru un viitor mai curat și mai sănătos pentru toți locuitorii comunei.
 

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentEchipa Realitatea Plus, atacată cu pietre de interlopii lui Piedone. Edilul, scos în sărite de dezvăluirile postului. Caracatița de la Primărie, devoalată! FOTO / VIDEO
Articolul următorTU DECIZI! Lupta electorală se vede la Realitatea PLUS! Află primul REZULTATUL VOTULUI. Sociologi și analiști de top, dezbateri de foc în ziua alegerilor