„Rolul unui consilier județean este să vină cu propuneri. Propunerile să se transforme în inițiative, inițiativele să se transforme în proiecte de hotărâre, iar proiectele de hotărâre în hotărâri ale consiliului județean. Și acestea să aducă un plus calității vieții cetățeanului din acest județ” – consideră Silviu Rus, candidatul Partidului Ecologist la fotoliul de președinte al Consiliului Județean.

Silviu Rus intenționează să prezinte cetățenilor din Bistrița-Năsăud o serie de propuneri pe care – ulterior, își dorește să le transforme în hotărâri. „Acestea, cred eu, sunt necesare pentru noi toți”, argumentează ecologistul Silviu Rus.

Una dintre propuneri se referă la trecerile de cale ferată din județ.

„Toate trecerile de la calea ferată să fie dotate cu semnale acustice și luminoase!

Această propunere are rol în sporirea siguranței participanților la trafic și chiar fluidizarea lui. Nu este normal să mai moară oameni în 2020 din cauza lipsei semnalelor!

La fel cum nu este normal să traversezi comuna Livezile într-o oră în zilele de duminică”, subliniază Silviu Rus.

Tânărul ecologist admite că „politicienii or să spună că nu ține de CJ acest lucru ci de CFR sau de primării. Probabil.

Dar, la fel cum CJ poate construi o sală de sport în Bistrița, un drum intrajudețean sau o școală de comună, poate să intervina și aici! Alții fac autostrăzi prin munți și avioane supersonice…

Nu există: NU SE POATE !!!”, concluzionează Silviu Rus.

Sursa: bistriteanul.ro

Articolul precedentMAI a anunţat noi reguli pentru cererile privind stabilirea reşedinţei
Articolul următorEXCLUSIV, la Realitatea PLUS: Documentele care-l îngroapă pe Victor Ponta. Lobby extrem pentru alegerile prezidențiale pierdute din 2014