Magda Bistriceanu, candidata PER la Primăria Capitalei, acuză administrația locală nu are grijă de bucureşteni! După mai bine de doi ani de procese, Tribunalul București a decis anularea Autorizatiei Integrate de Mediu pentru depunerea deșeurilor pe ultimele două suprafețe, încă funcționale, a gropii de gunoi Chiajna-Rudeni. Groapa de gunoi din Chiajna funcționează din anul 2000, iar cei care locuiesc în zonă știu că depozitul emană mirosuri greu de suportat.

Acțiunea în instanță a fost inițiată ca urmare a repetatelor sesizări primite de la mii de cetățeni din nord-vestul Capitalei,a căror viață este afectată și în prezent de mirosurile insuportabile provenite de laaceastă groapă de gunoi.

PER, partidul ecologistilor români, a solicitat ani de zile închiderea gropii de gunoi, însă autoritățile nu au dat curs solicitării.

“Chiar dacă nu vorbim despre o decizie definitivă a instanței, este limpede că trebuiesc închise toate aceste puncte de poluare care pun în pericol sănătatea locuitorilor capitalei. Bucureștiul se află în topul celor mai poluate orașe din Europa.

Un alt generator de poluare este traficul. Sute de mii de maşini circulă zilnic prin Bucureşti, iar fabricile din zonele industriale sunt şi ele un factor pentru care oraşul este poluat. Dacă la acestea adăugăm și situația gropilor de gunoi care încă nu au fost închise, inexistenta unui management unitar de colectare și selectare a deșeurilor, avem o imagine sumbră asupra a ceea ce înseamnă modul în care autoritățile înteleg ecologia într-o capitală europeană.

Guvernul și administrația locală nu au grija de bucureșteni!

Noi avem un proiect concret pentru Capitală, Bucureștiul – ECO City, cu măsuri clare prin care vrem să transformăm orașul într-o capitala ECO! Dorim să rezolvăm măcar o parte dintre aceste probleme care ne sunt semnalate mereu de către bucureșteni.

Bucureștiul pe care îl dorim noi pentru cetățenii Capitalei este un oraș curat, european, cu un trafic auto și pietonal civilizat, în care nu îți pierzi ore și zile din viață, un oraș al nostru, cu administrație competentă, de care sa fim mândri”, a declarat Magda Bistriceanu, candidata ecologiștilor pentru primăria Capitalei.

Articolul precedentAgent economic amendat pentru abateri la regimul silvic
Articolul următor100% TU DECIZI! Cristian Popescu Piedone, șeful de restaurant ajuns primar de sector. Nu-și asumă nimic după tragedia Colectiv