Biroul electoral de circumscripţie a respins candidaturile pentru funcţia de primar al Slatinei lui Gabriel Marian Diaconu (Partidul Ecologist Român) şi lui Mugurel Crăciunică (Partidul Restart România).

În cazul lui Crăciunică, fost consilier local şi judeţean, nu au fost depuse suficiente semnături de susţinere a candidaturi, 317 semnături, faţă de 342, câte erau necesare.

În schimb, candidatura fostului viceprimar al Slatinei, Gabriel Diaconu, a fost respinsă pentru că nu a respectat prevederile legale privind documentele pe care trebuie să le conţină dosarul de candidatură. Printre aceste se numără lipsa declaraţiei pe propria răspundere privind calitatea de lucrător sau nelucrător colaborator sau necolaborator cu fosta securitate. Totodată, unul dintre candidaţii propuşi de Gabriel Diaconu pentru consiliul local nu are vârsta minimă de 23 de ani pentru a candida la o funcţie publică.

Articolul precedentAdriana Bahmuțeanu candidează din partea PER la primăria Sectorului 1
Articolul următorBogdan Muzgoci, despre reacția lui Ponta după dezvăluirile procurorului Negulescu: „Președintele Pro România a fost mereu deranjat de presă”