Reprezentanţii Partidului Ecologist Român susţin că este necesară amânarea alegerilor parlamentare pentru data de 14 martie.

Cătălin Ivan, care deschide lista PER la Camera Deputaţilor în Iaşi a afirmat că organizarea alegerilor pe 6 decembrie este „crimă cu premeditare”, La rândul său, Şerban Nicolae, primul pe lista PER la Senat în Bucureşti, a spus că nu solicită amânarea scrutinului, ci doar suspendarea procesului electoral până anul viitor, eventual când va exista un vaccin împotriva COVID şi un tratament adecvat care să dea roade.

„Tema pe care o abordăm e cea legată ce alegerile parlamentare în perioadă de pandemie. Dacă data de 6 decembrie e o dată corectă din punct de vedere al sănătăţii publice sau data de 14 martie ar fi mult mai bine şi mult mai sigur pentru cei care fac campanie şi vor să voteze. Din punctul nostru de vedere data de 6 decembrie este una care face ca aceste alegeri să fie neconstituţionale. E imposibil de participat la o campanie electorală în perioadă de pandemie. Nu poţi să te vezi cu oamenii, nu putem vorbi de o campanie electorală, dar se încalcă dreptul constituţional în egală măsură de a vota, de a alege. În condiţiile actuale mersul la vot, prezenţa în cabina de vot este un risc major. Mulţi se pun în pericol mai ales dacă se află într-o situaţei vulnerabilă sau care au comorbităţi”, a declarat Cătălin Ivan, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PER, potrivit agerpres.ro.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentMaterial lemnos, confiscat. Făptașii, căutați de polițiști
Articolul următor100% TU DECIZI! Irinel Stativă, fantomă prin Parlament. Picanteriile deputatului “cu de toate”