Partidul Ecologist Român (PER) a reuşit să intre în Consiliul Local din comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele, graţie lui Bogdan Simion, candidatul decedat de COVID în timpul campaniei electorale.

Bogdan Simion a fost votat post-mortem de 179 de localinici.

Mai mult decât atât, voturile strânse de Simion au făcut ca doi candidaţi PER să obţină locuri în Consiliul Local, la egalitate cu USR şi cu un mandat în minus faţă de PNL.   

Alegerile au fost câştigate de primarul în funcţie, Radu Vasile (PSD), partidul său obţinând 7 mandate în consiliul local.  

Bogdan Simion, candidat din partea PER la funcţia de primar al comunei Vulcana Pandele, a murit, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, după ce a pierdut lupta cu noul virus. 

Bogdan Simion, fondatorul site-ului dambovitanews.ro, a fost declarat decedat marţi după-amiază. Avea 49 de ani.   

Starea sa de sănătate s-a înrăutăţit din a şasea zi de internare, când a dezvoltat insuficienţă respiratorie severă şi a intrat în comă, fiind intubat.   

El obişnuia să le vorbească zilnic alegătorilor săi, de pe patul de spital, prin transmisiuni live pe Facebook. Într-una dintre ele spunea că singura şansă a contracandidatului său este ca el să moară.  

„Şi dacă voi muri tot voi câştiga, că nu mă mai pot scoate de pe buletinul de vot”, spunea Simion.  

Bogdan Simion scria pe 6 septembrie că va reveni în cursa electorală de la Vulcana Pandele, acolo unde candida la funcţia de primar din partea PER.   

Soţia sa a fost şi ea infectată cu noul virus.  

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentDosar penal pentru braconaj piscicol pentru trei bărbați
Articolul următorHoți de lemne prinși de polițiști