Cinci porci mistreți au fost confirmați cu Pestă Porcină Africană, în județul Hunedoara, în urma testelor efectuate în laboratoarele specializate din Alba și București. Animalele provin de pe un fond de vânătoare de pe raza comunei Vața de Jos. Inițial, a fost identificat un singur mistreț infectat, săptămâna trecută, dar ieri, au venit rezultatele analizelor a încă patru porci, toate fiind pozitive.

În urma confirmării Pestei Porcine Africane la cinci porci mistreti vânați pe „Fondul de Vânătoare 4 Birtin”, aparținând Directiei Silvice Deva, de pe raza comunei Vața de Jos, localitatea Birtin, județul Hunedoara, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență – Unitatea Locală de Decizie Hunedoara a adoptat astăzi un plan de măsuri privind combaterea cazurilor de pestă porcină.

„Conform deciziilor luate de C.J.S.U. (U.L.D.), condus de prefectul județului Hunedoara, Călin-Petru Marian, a fost stabilită o zonă afectată și o zonă de tampon în interiorul cărora autoritățile sanitar-veterinare și responsabilii fondurilor de vânătoare vor lua măsurile de control impuse de lege în astfel de situații. Cazurile de Pestă Porcină Africană au fost confirmate prin buletinele de analiză nr. 13641 din 09.12.2020 eliberat de către L.S.V.S.A. ALBA (Suspiciune) si BA nr. 16797 din 14.12.2020 eliberat de I.D.S.A. București (confirmare)”, au informat reprezentanții Instituției Prefectului – județul Hunedoara. 

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 128. Încă un mit spulberat: modelul suedez
Articolul următorRomânia, acaparată de caracatița Mossadului. Cine se află în spatele retrocedărilor cu cântec și cum au ajuns proprietățile românești pe mâna străinilor