Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a anunțat că are în vedere alocarea de fonduri comunitare pentru a descuraja companiile să dea oameni afară în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19. “Ideea este simplă, dacă nu există comenzi, companiile nu mai pot funcționa. Din cauza unui șoc temporar extern precum coronavirus, acestea nu ar trebui să-și concedieze angajații. Îi mențin în continuare, chiar dacă e mai puțin de lucru.În timpul rămas, angajații ar putea de exemplu să fie învățați noi competențe de care să beneficieze atât compania, cât și ei înșiși. În acest fel, oamenii nu rămân fără resurse financiare în timpul crizei, pot continua să-și plătească chiriile, să cumpere ceea ce au nevoie. Acest lucru are un impact pozitiv și asupra economiei.

Inițiativa SURE va permite unui număr mai mare de oameni să-și păstreze joburile în timpul crizei. Și vor reveni la normă întreagă imediat ce restricțiile sunt ridicate, iar cererea și comenzile reapar”, a declarat von der Leyen. 

Articolul precedentÎn stare de izolare, o pădure întreagă a fost rasă de pe fața pământului
Articolul următorPER cere procurorilor să facă lumină în legatură cu ipotezele pe tema achiziţiilor de materiale sanitare la preţuri exorbitante, de către Stat