În ziua de 05 mai a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au efectuat un control pe linie silvică la societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Poliţiştii au controlat registrul de evidenţă a intrărilor – ieşirilor de materiale lemnoase cât şi modul de completare şi eliberare a avizelor de însoţire a materialelor lemnoase.

În cazul unei societăţi comerciale, din verificări a reieşit că a expediat un volum de aproximativ 40 m.c. de material lemnos, care a fost recepţionat de către alt operator economic în mod fictiv, materialul lemnos fiind descărcat în altă destinaţie.

Lemnul a fost evaluat de reprezentanții silvici la suma de 24.188 lei.

În cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a operatorului economic cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, totodată fiind dispusă şi măsura confiscării valorice a volumului de aproximativ 40 m.c. de cherestea răşinoase.

Activităţile poliţiştilor vor continua, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul silvic.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCristian Rizea: „Viorel Hrebenciuc este agent de influență rus. Maior mi-a spus să fiu atent la întâlnirile pe care le are Ponta”
Articolul următorLiderul PER il citeaza pe parintele Visarion Alexa: ”Semn de civilizație dintr-o casă princiară europeană: să te folosești de corupția dintr-o țară și să împuști, fară să faci efort, cel mai mare urs”