Numărul global al infecțiilor de coronavirus a ajuns la 733.378 de persoane. Dintre acestea, aproape 547 de mii sunt cazuri active și 35 de mii, cazuri fatale.
Iată cum arată statistica la nivel mondial.
În România a fost raportat un număr de 1.815 cazuri.
Numărul cazurilor de infectări din Statele Unite depășește pe cele din China și Italia. Potrivit CNN, americanii au acum cele mai multe cazuri confirmate la nivel mondial – peste 139.700, cu peste 2.400 de decese. În această situație, perioadele de restricții s-au mărit. Președintele Donald Trump a extins liniile directoare de distanțare socială până la 30 aprilie.
Restricții sunt și la Moscova. Capitala rusă a impus o carantină a întregului oraș începând cu 30 martie până la o notificare suplimentară pentru toți locuitorii.
Din Marea Britanie vin vești îmbucurătoare. Epidemiologul englez, Neil Ferguson, a arătat că un focar de coronavirus din Regat prezintă semne precoce de încetinire. Potrivit aceștia, dezvoltarea unui test de anticorpi va fi “critică” pentru obținerea de date mai precise referitoare la extinderea focarului.
În Spania, numerele arată o scădere ușoară a deceselor zilnice de coronavirus din Spania. Datele din ultimele 24 de ore arată un număr de 812 de decese. Cifrele lansate de Ministerul Sănătății spaniol arată o creștere mai mică a deceselor zilnice decât s-a văzut anterior în ultimele două zile.
În Franța, primele rezultate ale testelor pentru diferite tratamente pentru coronavirus vor fi disponibile la sfârșitul acestei săptămâni, a declarat ministrul francez al Cercetării, Frédérique Vidal, citat de CNN.
Studiile clinice a patru posibile tratamente au început în urmă cu o săptămână și implică peste 3.000 de voluntari din toată Europa. Conform Institutului Național de Sănătate și Cercetări Medicale din Franța (INSERM), studiile analizează eficacitatea și toleranța opțiunilor terapeutice pentru pacienți într-un interval de timp controlat.