Realitatea Plus continuă dezvăluirile despre ”băieții deștepți” protejați de oameni aflați la conducerea instituțiilor de stat. Miercuri, în emisiunea ”Culisele statului paralel”, Anca Alexandescu a vorbit despre legăturile omului de afaceri Alin Niculae cu șefi din ANAF. Aflați detalii incendiare despre comerțul cu motorină, o afacere de milioane de euro. 

 Compania Oscar Downstream, cel mai ma­re jucător independent din piaţa pe­tro­­lieră controlat de Alin Niculae, a încheiat zeci de contracte cu instituții, autorități și companii publice, ajungând la un moment dat la o cifră de afaceri de un miliard de euro pe an. Printre abonații săi s-au numărat Compania Națională CFR Călători, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Aeroportul Otopeni sau Electrocentrale Deva. Oscar Downstream a prins contracte bănoase și cu mai multe companii locale de transport public, cum ar fi cea din Cluj-Napoca, care a cumpărat de la firma lui Niculae motorină de zeci de milioane de euro.

Astfel, Oscar Downstream s-a specializat în câștigarea de contracte, unele fără licitație, cu diverse instituții ale statului, reușind în doar câțiva ani să devină cea mai importantă companie petrolieră independentă din România.

Numele lui Alin Niculae a fost legat de-a lungul timpului și de afaceri controversate. În iulie 2017, Vama Iași a verificat depozitul din Roman al companiei Oscar Downstream. Oamenii legii au găsit peste 30.000 de tone de motorină, dar și cantități uriașe de benzină pentru care nu existau documente. Vameșii ieșeni au decis confiscarea lor. Motorina și benzina au fost puse sub sechestru și lăsate apoi în custodie în depozit. Câteva luni mai târziu întreaga afacere a fost „spălată”. Direcția de Administrare a Marilor Contribuabili a verificat din nou depozitul și a constatat că vameșii ieșeni s-au ,,înșelat”. Așa că Oscar Downstream și-a recuperat carburantul și a scăpat de plata accizelor suplimentare, scrie publicația dezvăluirea.ro.

Afacerile lui Alin Niculae nu ar fi fost la fel de prospere dacă nu ar fi avut oameni plantați în diferite instituții cheie ale statului. Potrivit unor surse, afaceristul are o întreagă rețea în Ministerul Finanțelor, o rețea din care ar fi făcut parte și Ionuț Mișa, fost ministru de Finanțe și fost șef la ANAF, dar și alți șefi ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Șerban Pop și Gelu Diaconu. În plus, Alin Niculae ar fi protejat de oameni din serviciile secrete, fiind cunoscută relația sa apropiată cu fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, a dezvăluit presa centrală.

Oscar Downstream a înre­gistrat afa­ceri de 2,9 miliarde de lei în 2019, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, când ci­fra de afaceri a fost de 2,6 milioarde de lei, potrivit da­telor Ministe­ru­lui de Finanţe. 

Articolul precedent„Culisele statului paralel” | Românii de rând, UMILIȚI pentru restanțe de câțiva lei, în timp ce MAFIOȚII de la ANAF sunt iertați pentru dări de milioane – VIDEO
Articolul următorDănuț Pop, liderul PER: „Vrem subvenții ca în Franța pentru agricultorii români, dacă tot suntem locul I la export de cereale în UE!”