Politician care a trecut prin trei partide: PSD, PDL și acum PNL, Dan Vîlceanu a câștigat votul de încredere al colegilor liberali pentru a prelua portofoliul de la finanțe lăsat liber de Alexandru Nazare.

Dan Vîlceanu este la bază economist, iar la începutul carierei a gestionat banii firmei administrate de mama sa: TREFO SRL. Firma se laudă cu o legătură strânsă cu statul. Potrivit presei, din 2018 și până în prezent, firma a încasat 10 milioane de euro de la mamutul muribund care este ținut în viață de Guvern- Complexul Energetic Oltenia.

Din aceștia, peste 7 milioane de euro au fost virate după numirea lui Florin Cîțu în funcția de premier. Valoric, după numirea lui Cîțu, firma lui Vîlceanu a primit peste 70% din valoarea contractelor. Numai în anul pandemiei, firma a avut profit de aproape 2 milioane de lei.

Cel mai recent contract, potrivit lumeapolitică.ro, în valoare de 2 milioane de lei, a fost în semnat în luna august, între Complexul Energetic Oltenia și Trefo. Banii sunt plătiți pentru „cupe mecanice”. 

CITEȘTE ȘI: 

Păcatele financiare ascunse de ministrul Dan Vîlceanu

Afacerile prospere cu statul ale familiei lui Dan Vîlceanu

Articolul precedentAmenzi uriașe pentru transporturi ilegale de lemn
Articolul următorPremierul împarte bani primarilor care l-au votat la Congres: 1.10 miliarde din fondul de rezervă