1,6 milioane de cetățeni europeni vor eliminarea cuștilor pentru găinile ouătoare. Iar o dezbatere publică cu acest subiect, intitulată „Inițiativa Cetățenilor referitoare la interzicerea cuștilor” urmează să aibă loc pe 15 aprilie, anunță europarlamentarul român Dan Motreanu.

La 1 ianuarie 2012, Uniunea Europeană a interzis folosirea bateriilor convenționale pentru producția de ouă și a impus utilizarea cuștilor modificate, „îmbunătățite”, declară Dan Motreanu.

PPE susține inițiativa cetățenilor și intenționează să propună interzicerea cuștilor îmbunătățite pentru găinile ouătoare începând cu 2027 și compensarea fermierilor care au făcut investiții în aceste cuști. În același timp, PPE susține și interzicerea importurilor, care nu respectă standardele UE. 

După audierea publică, Parlamentul va avea o rezoluție privind utilizarea cuștilor și bunăstarea animalelor, suspendarea utilizării acestora vizând și alte animale, nu doar găinile ouătoare.- Dan Motreanu

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentCulisele Statului Paralel, JOI: Povestea TRAGICĂ a căpitanului SRI Constantin Bucur. Cum a învins sistemul
Articolul următorLiderul PER, Dănuț Pop, intervine în conflictul dintre Rafael Ilie și primarul Piedone: “Să se adreseze Justiției”!” La reînvierea sa politică nu a contribuit “nimeni”?