Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, a vorbit, vineri, despre limitarea plăților cash.

Limita zilnică de 5.000 de lei este prevăzută în pachetul de măsuri fiscal-bugetare pentru care guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament. Deocamdată, legea nu se aplică, pentru că a fost contestată de Opoziție la Curtea Constituțională.

“Ceea ce pot să vă asigur este că nu se pune niciodată problema dispariții cash-ului. Știu că de aici se pleacă în tot solul de teorii legate de dispariția cash-ului.

Și vreau să adaug că inclusiv la Banca Centrală Europeană s-a discutat despre acest chestiune, nu neapărat cu privire la legislația noastră. Însă apar tot soiul de legislații restrictive de utilizare a cash-ului în diferite țări și, iată, suntem și noi în această chestiune.

Banca Centrală European a spus explicit nu se pune niciodată problema dispariției cash-ului, chiar dacă este încurajată o formă sau alta de plată electronică. 

Noi, Banca Națională, n-am fost implicați în această în această discuție. Ea ține, așa cum a fost explicată, de evaziunea fiscală, de alte lucruri care țin mai degrabă de activitate altor instituții”, a spus Dan Suciu la un post TV.

Articolul precedentGuvernul a prelungit, prin ordonanţă de urgenţă, perioada în care refugiaţii ucraineni din România vor beneficia de asistenţă umanitară, până la finalul lunii martie 2024
Articolul următorRomânia, la masa producătorilor de top – Primul autobuz electric produs în țară, lansat de Automecanica Mediaș la Bruxelles