Cu ocazia Zilei Pământului, liderul PER, Dănuț Pop, i-a criticat pe politicienii care mimează acțiuni de mediu pentru a mai ”fura” câteva voturi în plus.

Orice actiune facuta pentru mediul inconjurator este un pas important pentru omenire. Romania trebuie sa insiste in directia reconstructiei tarii noastre ca stat european ecologist, tinand cont de contextul Green Deal si oportunitatile tehnologice de astazi.

“Managementul gestionarii deseurilor”, “colectare selectiva” “economie circulara”, “ECO-Justitie”, produse naturale, agricultura moderna, ECOturism, transport “verde”, “dezvoltare sustenabila”, “zero waste”, alternative sustenabile și eco-​friendly pentru produsele de care avem nevoie în fiecare zi, “risipa alimentara”, “consum responsabil”. etc. sunt doar cateva dintre conceptele straine unora dintre romani, putin populare si mai ales slab promovate la nivel guvernamental si legislativ.
Noile generatii trebuiesc educate sa duca o viata in echilibru cu libertatile lor si cu respectul fata de natura, cu tot ce ne ofera aceasta. Dincolo de practicile independente pe care noi, ca ecologisti, le facem, se impune o actiune imediata a politicului.
ACTIUNILE DE MEDIU AU DEVENIT SIMPLE STRATEGII DE IMBUNATATIRE A IMAGINII POLITICE SI NIMIC MAI MULT. ACEST FENOMENT TREBUIE SA INCETEZE!
Exista o lupta reala si continua pentru mediul inconjurator!”, a scris Dănuț Pop pe pagina oficială de facebook.
 
În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentKlaus Iohannis, vizită fulger în Parcul Natural Văcărești
Articolul următor“O alternativă excelentă”. Președintele Iohannis a mers cu bicicleta la serviciu