Marcăm Ziua Mondială a Mediului în plină criză a petrolului, a gazului și a electricității. Preturile au explodat si problema aprovizionarilor este semnalata de mai multe state. Agenda ecologica europeana este departe de obiectivele stabilite. Asistam chiar la o schimbare de paradigmă în privința energiei sustenabile, atenționează Dănuț Pop, liderul PER, care cere o schimbare urgentă de paradigmă.

România trebuie să evalueze corect provocările globale legate de climă şi mediu. Ne confruntăm de multi ani cu aceleași probleme: gestionarea deseurilor si taierea padurilor, avand aplicat de catre Comisia Europeană infringement pe poluare si taieri ilegale. România trebuie sa prioritizeze oprirea deşertificării si sa acorde o importanta mai mare agriculturii romanesti si a alimentatiei cetățenilor săi. Țara noastră trebuie să îsi gestioneze mai atent resursele, mai ales apa potabila.

Nu ne ajuta cu nimic sesiunile foto facute de parlamentari și guvernanți la actiuni de mediu, promisiunile sau parerile de rau pe la TV. Trebuie schimbată și adaptată legislația pe tot ce înseamnă sustenabilitate, parteneriat durabil cu mediul inconjurator si siguranta existentiala a romanilor.

Încălzirea globală este războiul tăcut declanșat împotriva tuturor, iar armele noastre sunt deciziile politice! Tranziţia ecologică va reconfigura geopolitica, inclusiv interesele economice, comerciale şi de securitate mondiale, generand provocări pentru o serie de state şi societăţi.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentPrimarul ecologist din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, anunţă că a formulat plângere penală la adresa viceprimarului pentru uzurparea funcţiei şi abuz în serviciu
Articolul următorDănuț Pop: Cand vorbesc despre problemele de mediu, demnitarii ar trebui să folosească “am făcut” și nu “vom face”, din simplul motiv că nu se face!