Liderul PER, Dănuț Pop, publică pe pagina oficială de facebook o foarte interesantă analiză a PNL-ului și Colaiției de guvernământ.

”Este interesant să analizezi mișcările celor din marile partide, înainte de alegerile interne. Astăzi, PNL este sub lupa observatorilor mai ales după ce premierul a intrat in cursa pentru șefia partidului, împotriva actualului președinte, Ludovic Orban. Dincolo de trădările tradiționale și mesajele transmise de diverși liberali, mesajul Ralucăi Turcan pare sa aibă o încărcătura simbolica.

Doamna anunță că partenerii UE și Klaus Iohannis au nevoie de o forță reformatoare în PNL, accentuând importanța candidaturii lui Florin Cîțu.
De felul ei, Turcan este specialista in slugarit și poate de aceea ii vine atât de lesne să se exprime pe ceea ce vor alții să fie noua direcție a PNL. Însă, de moment, cum liberalii sunt in coaliția de guvernare, alegerile interne pot indica și direcția României de mâine, in măsura in care multe din negocierile făcute de Pluseristi la Bruxelles, angajamente și masuri austeritate, sunt sprijinite inclusiv de către premier. Deși nimeni nu știe ce s-a negociat, știm doar ca vor fi înghețate salariile, alocațiile și vor creste vârsta de pensionare de spaima decrețeilor.

In schimb, Ludovic este cel care a negociat pentru PNL cel mai bine împărțirea ministerelor! Cel mai mare decont politic negativ il va avea USR, prin cele mai alerte ministere.

Despre Câțu pot spune că e cu Metallica și cu bancile, dar dacă e cooperant cu cine trebuie, ce mai contează? Oare cum se va numi programul său politic de la Congres: “România, o colonie de succes” ? Cred ca adevărații liberali se răsucesc in mormânt!”, a scris Dănuț Pop.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentDan Motreanu: Comisia Europeană a propus relaxarea treptată a măsurilor privind călătoriile
Articolul următorPeşti ”ameţiţi” din cauza lipsei de oxigen după ploi, la ecluza de la Sânmihaiu Român