Dănuț Pop solicită cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României, explicații și demisii în urma incidentului de săptămâna trecută, când Naționala de Hochei a României a intonat imnul așa numitului Ținut Secuiesc.

“La mulți ani dragi români, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României! Mă-nclin în fața solemnității acestei zile. În 10 Mai 1881, România a fost proclamată Regat, în 10 Mai 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământ în faţa Parlamentului Principatelor Unite, iar 10 Mai 1877 este ziua în care Senatul proclamă Independența statului român.

Față de acele vremuri de bucurie și glorie, România astăzi este îngenuncheată, chiar din interior. Am fost extrem de revoltat să aflu că naționala de hochei a României a cântat imnul așa-numitului Ținut Secuiesc, la meciul cu Ungaria de acum câteva zile. Extrem de umilitor pentru România a fost și faptul că ministrul Tanczos Barna a vizionat meciul România-Ungaria, din tribuna maghiară.

Așa cum spune proverbul “peștele de la cap se-mpute” să ne explice miniștrii Eduard Novak și Tanczos Barna cum a fost așa ceva posibil. Amândoi sunt acum datori românilor cu un gest de onoare. Fiind chiar ministrul Sportului din România, Eduard Novak ar trebui să-și asume prin demisie acest incident, mai ales că nu este prima dată când se întâmplă.

Sub conducerea lui și a Președintelui Federației Române de Hochei a avut loc acest scandal. Ei sunt primii care ar trebui să răspundă prin demisie” spune Dănuț Pop.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentÎnjurături în Parlament: Deputații AUR și PSD și-au adresat cuvinte grele! Dialog halucinant – De la ce a pornit scandalul
Articolul următorUDMR va fi scos de la guvernare în următoarele zile! Informații din culise