Dănuț Pop, liderul Partidului Ecologist Român, solicită înăsprirea legislației privind arderile ilegale de deșeuri și mărirea cuantumului amenzilor. Președintele Partidului Ecologist Român trage un semnal de alarmă asupra „incompetenței” lui Nicușor  Dan de a reduce poluarea care ucide bucureștenii.

“Arderea ilegală a deșeurilor la marginea Bucureștiului rămâne o problemă constantă. Vineri PMB a dat o informare conform căreia s-au descoperit din nou deșeuri toxice arse, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto. Este strigător la cer. Pe toate acestea le respirăm noi. Se știe faptul că arderea ilegală a deșeurilor se face noaptea, te miri pe ce drumuri inpracticabile și tocmai de aceea Primăria ar trebui să organizeze controale constante, care să-i intimideze pe acești impostori. În plus, PER solicită înăsprirea legislației în domeniu și mărirea cuantumului amenzilor.

Deși calitatea vieții în Capitală este foarte scăzută tocmai din cauza unor factori precum poluarea, traficul, lipsa spațiilor verzi, autoritățile de atâta timp nu sunt capabile să ia niște măsuri viabile. Pe de altă parte, de la Frigușor and company oricum nu mai are nimeni vreo pretenție. Partea cea mai rea este că incompetența și indolența lor ne costă pe noi, bucureștenii ani din viață”, punctează Dănuț Pop.

La marginea Bucureștiului, zilnic sunt arse ilegal tone de plastic extrem de toxic.

 

 

 

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentPutin a ORDONAT trupelor ruse să intre în provinciile separatiste din estul Ucrainei
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Criza de la graniță, pericol și pentru România. Ioan Mircea Pașcu, semnal de alarmă