Dănuț Pop (PER) vrea să știe și românii pe ce dă Iohannis peste un miliard de Euro la apărare din banii lor. Liderul Partidului Ecologist Român face apel către președintele țării să explice pe ce cheltuiește încă un miliard de Euro din bugetul României, promis ieri la apărare:

“S-a hotărât Iohannis din nou să cumpere vechituri de la americani, pe banii noștri. Au sunat probabil telefoanele din SUA că s-au prins ăștia că pe aici e criză și este moment prielnic să profite financiar. Și uite așa se face că românii, care oricum sunt în găleată cu banii, trebuie să scoată mai bine de 1 MLD de euro nu se știe de unde. 0,5% în plus, cât a hotărât Herr President să dăm la apărare, la un PIB de 240 MLD euro înseamnă peste 1 MLD euro pe care România trebuie să-l inventeze peste noapte. De unde va veni miliardul, de la sănătate, de la educație, de la investiții? De unde ia banii? Ce alte domenii vor suferi? Că oricum nu avem bani pentru nimic important în România, spitale, școli, autostrăzi, nimic.

Data trecută a făcut Iohannis super deal pentru România. A primit o șapcă și a dat americanilor vreo 2 miliarde de dolari. Fain deal, nu? Pentru niște avioane pe care și nemții le-au considerat prea scumpe. De data asta, ar trebui să ne anunțe și pe noi ce face cu banii, că oricum românii nu mai au de unde să dea pe toate vechiturile, că nu este România groapa de gunoi a occidentului. E corect să știm și noi, cei care plătim și muncim să întreținem exuberanțele externe ale lui Iohannis, de unde vin acești bani și unde se duc. O să-i investească în avioane, în tancuri, în salariile militarilor, unde? Noi, cei care plătim, nu știm de fapt nimic. Au distrus cu bună știință industria de apărare, ca să cumpărăm fiarele vechi ale altora. PER propune să folosim noi banii ăștia ca să investim în securitatea energetică a României. Mai bine îi redirecționăm către reactoarele 3 și 4, naționalizăm exploatarea resurselor și băgăm banii pentru exploatarea gazelor de către statul român. Că toate acestea sunt bogățiile noastre. Propunem să investim în tehnologie modernă și prietenoasă cu mediul. Gazele de șist din Marea Neagră ne pot asigura independența energetică pe sute de ani, iar cele 2 reactoare funcționale produc cel puțin 20% din consumul de energie electrică al țării. Cu peste un MLD de euro putem să reabilităm industria de apărare a României, am putea să producem aici, să oferim locuri de muncă românilor și chiar să exportăm echipamente militare produse la noi.

Păi nu ne prostește Iohannis pe față, din nou? Dacă mai știți, era un film in anii 60 cu Peter O’Toole și Audrey Hepburn, <>. Aici se joacă în filmul cum să furi un miliard” concluzionează Dănuț Pop.

 

 

 

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentAmnezi de de 25.000 de lei aplicate de poliţiştii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol
Articolul următorȘefii forțelor aeriene din Germania, Italia și România, întâlnire informală la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu