Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, susține că Ludovic Orban și Florin Cîțu ar trebui să plătească datoria fraților Micula către statul român, „că ei le-au dat banii”.

“Iată că frații Micula au pierdut procesul cu statul român. După un caz întins pe aproape două decenii şi pierdut la Tribunalul de Arbitraj din Washington, Ioan și Viorel Micula au de dat înapoi cei peste 900.000.000 de lei, plus dobânzi, adică o valoare totală de 1,2 milioane de lei.

Întrebarea este însă, de ce au fost dați acești bani, de la bun început? ANAF a declanşat executarea silită a averii celor doi magnaţi şi a opt dintre firmele fondate de aceştia pentru despăgubirile plătite. Cu toate acestea este dificil de spus dacă statul român își va mai recupera banii. Suma nu trebuia dată celor 2, de la bun început. Domnul Orban și domnul Cîțu când au făcut-o pe filantropii, în calitate de prim-ministru și ministru de finante, au făcut-o din banii noștri.

Prima măsură luată de Ludovic Orban ca premier și de Florin Cîțu ca ministru de finanțe a fost să dea din bugetul de stat banii ceruți de frații Micula. Oare de ce? Asta a fost atunci prioritatea guvernului?

Mai bine, să plătească cine a dat banii, să plătească Ludovic Orban și Florin Cîțu”, susține Dănuț Pop.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentDemnitar român, spionat. Un microfon a fost găsit chiar în biroul lui Raed Arafat
Articolul următorCulisele Statului Paralel – Apare “Ministerul Adevărului” – “Ne întoarcem la anii de groază ai comunismului”