Partidul Ecologist Român salută anunțul făcut de șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, privind achiziționarea a 50 de drone de ultima generație pentru supravegherea calității aerului și poluării din România.

Ecologiștii fac un apel către șeful Gărzii de Mediu și către ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor să aplice aceeași strategie și pentru supravegherea pădurilor, concomitent cu promovarea proiectului PER, asigurarea silvică. Liderul PER, Dănuț Pop, amintește guvernanților proiectele ecologiștilor atât de necesare, promovate în ultimii ani, fără, însă, ca să existe vrea reacție in direcția implementării.

Dezvoltarea unor programe naționale de utilizare a dronelor în aplicații economice și de interes național, cum ar fi supravegherea pădurilor, este viziunea PER lansată din 2015, în cadrul programului de guvernare, pregătit pentru alegerile parlamentare. De asemenea, PER a lansat, alături de specialiști în domeniu, proiectul asigurării silvice, prin care își propuneau salvarea pădurilor din România- un instrument eficient de educare, prevenire și protejare atât a fondului silvic, cât și a mediului înconjurător.

“ Evoluția tehnologică ne obligă, ca stat european, în contextul Green Deal și a reconstrucției ecologice a statelor membre să acționăm rapid pentru a ne proteja resursele și cetățenii. Poluarea aerului atmosferic și tăierea legală și ilegală a pădurilor sunt principalele teme de mediu ce trebuiesc prioritizate spre soluționare. Mafiile pădurilor și a gunoaielor țara noastră vor fi sub presiune dacă supravegherea cu drone va ajunge un proiect serios național. România are nevoie urgentă de o asemena infrastructură de monitorizare și cred că în fața evidențelor, justițiarii nu vor mai putea ține dosarele la sertar” a declarat Dănuț Pop, președintele PER.

 

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentEXCLUSIV Ioana Stăncel, despre Vlad Voiculescu: Fie își dă demisia, fie este demis
Articolul următorIa pastila SRS: Nu va fi revoluție! Doar promenadă