Liderul Partidului Ecologist Roman, Dănuț Pop, a lansat joi seară un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis și a modului în care acesta a înțeles politca externă a României.

”Înțelegeti acum cât de mult ne-a costat sapca americană pentru Iohannis?
Declarațiile uluitoare ale lui Biden ne pun in postura de Popa-Prostu’. Toate eforturile strategice și militare din Afganistan NU au fost pentru a reface o națiune ci pentru RĂZBUNARE!!! Pe lângă faptul că și-au înșelat proprii soldați care culmea, vor naște o noua mișcare pe acest motiv in SUA, și-au bătut joc și de aliații sai.
România, ca aliat servil, prin președintele Klaus Iohannis, a direcționat 2% pentru a înarma astăzi talibanii!
Ne-am trimis românii sa moara in Afganistan pentru capriciile SUA, pentru ca ei sa se răzbune. Eșecul dezastruos al lui Biden in politica externă este un alt subiect și nu despre asta vorbim aici. Ci explicația stupefiantă a marelui președinte american!
Președintele Klaus Iohannis trebuie sa le vorbească foarte clar romanilor pe aceasta temă.
Ne mai lăudăm cu contribuția anuală la parteneriatul american, fonduri din care au dotat modern armata afgana, care a fost predata talibanilor? Subliniem faptul ca România a primit doar vechituri și o știm cu toții, o vedem! O întreagă flotă de avioane, tancuri și aparatura de ultima generație este azi pe mâna talibanilor.
PER îl invită pe Klaus Iohannis sa susțină o conferința de presă cu sapca deosebit de scumpă cu care se lauda cu ceva timp in urmă. Totodată, îl invitam să actualizeze noile etape ale parteneriatului cu SUA in materie de contribuții și achiziții armament. Cu aceasta ocazie, îl rugam sa prezinte bilanțul victimelor și pierderilor militarilor romani plecați in Afganistan”, a scris Dănuț Pop pe pagina oficială de facebook.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentCe cred românii despre influența NEGATIVĂ a lui Florin Cîțu în relația Guvernului României cu partenerii externi – Sondaj INSOMAR
Articolul următorIncredibil! Ministrul Digitalizării a ațipit de mai multe ori în timpul unei conferințe