Partidul Ecologist se decalară îngrijorat de rezultatele studiului MKOR Consulting privind încrederea mediului de afaceri în autorități și cere Guvernului să adopte măsuri care să vină real în sprijinul acestui segment atât de important pentru economia României.

Conform studiului publicat de MKOR Consulting, reprezentanții mediului de afaceri sunt ingrijorati de modul in care se face gestionarea crizei COVID-19 de către instituțiile statului. Nivelul încrederii este scăzut, 72% dintre firme nu au încredere în Guvern. Cele mai așteptate măsuri din partea statului sunt reducerile și scutirile de taxe, respectiv ajutoarele de stat pentru sprijinirea investițiilor. Companiile private nu trebuiesc lăsate să “dispere”, ca apoi statul să rezolve populist problemele foştilor angajaţi şi să ofere pomeni nejustificate cu efecte electorale. Aceast scenariu este nesănătos şi poate imbolnavi grav pacientul deja slăbit şi cu imunitate scăzută care este economia românească.

PER cere Guvernului să dezvolte programe de ajutor care să faciliteze împrumuturile cu capital de stat către mediul de afaceri privat (in principal IMM-urilor), cu condiţia ca organizaţiile respective să păstreze angajaţii împreună cu salariile acestora la nivelul actual pe perioada crizei. Prin oferirea de ajutoare afacerilor mici şi mijlocii, nu doar marilor corporaţii, Guvernul poate pune dezvoltarea economică în mâinile companiilor care vor continua să se dezvolte, a declarat Dănuț Pop, Președinte Partidul Ecologist Român.

Articolul precedentMinistrul Mediului, Costel Alexe: Vreau să îi văd cu cătuşe pe mâini pe toţi cei care fură din păduri
Articolul următorUn nor de praf saharian ajunge deasupra României. Avertismentul meteorologilor