Partidul Ecologist Roman reactioneaza dur dupa anuntul ca managerii unităților sanitare publice cu paturi vor suspenda „internările pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgențe”, cu anumite excepții, pentru 30 de zile.
Chiar daca măsura nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care au nevoie de controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice sau care necesită proceduri de dializă, ecologistii considera ca actuala masura este contrara prevederilor Constituiei care garanteaza prin art. 34, dreptul la ocrotirea sanatatii.
Carta drepturilor europene spune la art. 35 “Orice persoană are dreptul de acces la asistența medicală preventivă și de a beneficia de îngrijiri medicale în condițiile stabilite de legislațiile și practicile naționale. În definirea și punerea în aplicare a tuturor politicilor și acțiunilor Uniunii se asigură un nivel ridicat de protecție a sănătății umane. “
PER critica modul in care autoritatile s-au organziat in gestionarea pandemiei, modul in care comunica si mai ales modul in care inteleg sa ia masuri. Autoritatile transmit neincredere cetatenilor! Autoritatile iau masuri haotice si neclare! Autoritatile au permis organizarea evenimentelor de “interes national” Untold, Saga si congresul PNL, iar astazi restrang dreptul la sanatate pentru romani! Este inadmisibil!
Actiunile guvernantilor au generat un val 4 atat de grav! Cum sa-i mai creada romanii daca sunt iresponsabili si inconsecventi!
Restrictiile sunt neclare! Nu obligati romanii sa se vaccineze, explicati-le avantajele si riscurile! Este dreptul lor sa decida in cunostinta de cauza!
Incetati restrictiile fara sens si respectati dreptul oamenilor de a avea acces la sanatate!

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentPreședintele Iohannis: ”Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul este criză”
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Dorin Iacob: „Avem un nou Superman: Klaus Iohannis”